.

.


Το σύνθημα μας !!!












ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ


Διαλογισμός είναι η επικέντρωση του νου του ανθρώπου σε κάτι, οτιδήποτε κι αν είναι αυτό.
Από το να αφοσιωθεί σε ένα βιβλίο που τον ενδιαφέρει, σε μια μουσική που τον ταξιδεύει, σε μια εικόνα που τον γαληνεύει, στις καθημερινές του ασχολίες, μέχρι το να ακούει αληθινά με τα αυτιά της ψυχής του τον συνομιλητή του, απελευθερωμένος από το να ετοιμάζει από μέσα του όσα δικά του θέλει να πει.
Κάθε άνθρωπος μπορεί να κάνει διαλογισμό.
Ουσιαστικά πρόκειται για άσκηση του νου, ώστε να μην διασπάται η προσοχή του τρέχοντας ταυτόχρονα σε 15 διαφορετικές σκέψεις, συνήθως αγχωτικές, που δίνουν μάχη ποια θα επικρατήσει της άλλης και θολώνουν την ορθή κρίση του νου.
Προσφέρει χαλάρωση στο σώμα και ηρεμία στον νου, λειτουργώντας αμφίδρομα, αφού το ένα επηρεάζει το άλλο.
 


Η πρόταση μου: μια απλή, καθημερινή και χρηστική άσκηση.
Επιλέξτε οποιοδήποτε σημείο του χώρου σας που νιώθετε άνετα και δώστε του την προσωπική σας σφραγίδα με αγαπημένα σας πράγματα, για παράδειγμα αιθέρια έλαια, έναν κρύσταλλο, μια ζωγραφιά, ένα κεράκι, μια απαλή μουσική.
Καθίστε για λίγα λεπτά σ' αυτό τον χώρο. Κλείστε τα μάτια, αν αυτό σας βοηθά περισσότερο. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία όσες φορές τη μέρα θέλετε κι έχετε την ευχέρεια να το κάνετε.
Μετά από λίγες μέρες θα διαπιστώσετε, ότι απλά πηγαίνοντας στον χώρο διαλογισμού σας, θα ηρεμείτε χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.
Δεν είναι τίποτα περισσότερο, από τον συνειρμό που κατέγραψε ο νους σας, συνδυάζοντας τον συγκεκριμένο χώρο με την αίσθηση ηρεμίας!


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου