.

.


Το σύνθημα μας !!!












ΟΙ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΩΝ ΚΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥΣ

Ο εγκέφαλος του ανθρώπου παράγει κύματα από τις διεγέρσεις των ηλεκτρικών δραστηριοτήτων, που γίνονται σε όλο το νευρικό σύστημα.
Έτσι δημιουργείται ένα μικρό ηλεκτρομαγνητικό πεδίο με μια συχνότητα ανάμεσα στα 0,5Hz και 30Hz, που είναι οι ταλαντώσεις ανά δευτερόλεπτο.
Η ηλεκτρική αυτή δραστηριότητα καταγράφεται με την μορφή εγκεφαλικών κυμάτων, που χαρακτηρίζουν την αντίστοιχη κατάσταση του εγκεφάλου.
Η επιστήμη της ψυχολογίας αναφέρει τέσσερις τύπους εγκεφαλικών κυμάτων:



Τα εγκεφαλικά κύματα Άλφα (14Hz - 8Hz), όταν ο νους βρίσκεται σε κατάσταση περισυλλογής, αρμονίας με τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα της γης και χαλαρής επαγρύπνησης.
Τα εγκεφαλικά κύματα Βήτα (30Hz - 14Hz), όταν ο νους βρίσκεται σε κατάσταση αυξανόμενης συγκέντρωσης, μνήμης, δημιουργίας, εγρήγορσης και επαγρύπνησης.
Τα εγκεφαλικά κύματα Δέλτα (4Hz - 0,5Hz), όταν ο νους βρίσκεται σε κατάσταση ύπνου  και σε κατάσταση βαθύ διαλογισμού ασκημένων ανθρώπων.
Τα εγκεφαλικά κύματα Θήτα (8Hz - 4Hz), όταν ο νους βρίσκεται σε κατάσταση χαλάρωσης, ευεξίας, έμπνευσης και δημιουργικότητας.
Η έρευνα των συχνοτήτων των εγκεφαλικών κυμάτων από την επιστημονική κοινότητα, έδωσε στον άνθρωπο ένα εύχρηστο βοήθημα.
Με ειδική τεχνική επεξεργασία, έχουν επενδυθεί συχνότητες εγκεφαλικών κυμάτων με μουσική, είτε περιλαμβάνοντας μόνο ένα είδος, είτε συνδυασμούς συχνοτήτων, ανάλογα με την κατάσταση στην οποία θέλει να κατευθύνει τον νου του ο κάθε άνθρωπος.
Η πρόταση μου: 
Δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη γνώση ή διαδικασία. Οποιαδήποτε στιγμή θέλετε, είτε χαλαρώνοντας, είτε κάνοντας την όποια εργασία σας, μπορείτε να ακούτε μουσικές που περιέχουν συχνότητες εγκεφαλικών κυμάτων.
Πρόκειται για ένα απλό εργαλείο, που θα συμβάλλει στην προσπάθεια σας να δρομολογήσετε τον νου και κατά συνέπεια το σώμα σας, σε μια επιθυμητή για σας κατάσταση. Κατάσταση αποφόρτισης αλλά και ενεργοποίησης ταυτόχρονα συγκεκριμένων τομέων του εγκεφάλου. Αποφόρτισης από το άγχος και από εκείνα τα δυσάρεστα συναισθήματα που προκαλεί και ενεργοποίησης συναισθημάτων χαλάρωσης, που οδηγούν στην αίσθηση ευεξίας και στη δημιουργία.
Για ευεξία και χαλάρωση, προτιμήστε μουσική με ενσωματωμένες συχνότητες εγκεφαλικών κυμάτων Θήτα. 
Για βαθιά χαλάρωση, ξεκούραση και ύπνο, στη διάρκεια του οποίου γίνεται σε πολύ σημαντικό βαθμό η κυτταρική ανανέωση, επιλέξτε μουσική με συχνότητες Δέλτα.
Για χαλάρωση, αναζωογόνηση και επικέντρωση, ακούστε μουσική με συνδυασμούς των συχνοτήτων Άλφα, Θήτα και Δέλτα. 
Για αρμονία, οξύνοια, διανοητική απόδοση, εγρήγορση νου, επικέντρωση, δημιουργία και ενίσχυση μνήμης, επιλέξτε μουσική με συνδυασμούς συχνοτήτων Άλφα, Βήτα, Δέλτα και Θήτα.
Για φυσική απόδοση και διεκπεραίωση φόρτου εργασιών κυρίως πρακτικών και χειρωνακτικών και για κέφι για έντονη σωματική άσκηση, προτιμήστε μουσική με συχνότητες Βήτα.
Αποφύγετε τις συχνότητες Βήτα, όταν είστε σε κατάσταση εκνευρισμού, αρνητικής φόρτισης και άγχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου